Жан Виденов се връща в политиката с нова партия

0

Бившият премиер Жан Виденов се завръща в политиката с нова партия „Лява алтернатива“. Виденов, чието управление се запомни като катастрофално, довело до хиперинфлация и масови протести, ще участва на предсрочните избори, които се очаква да са 11 юли. Тъй като няма достатъчно време за регистрация на новата формация, той ще се яви на вота в коалиция със Съюза на комунистите.

„Има Инициативен комитет за създаването на такава партия. Аз съм сред най-активните членове, защото имам най-голям опит. Иван Атанасов е инициаторът на идеята за формиране на политическа партия „Лявата алтернатива“. Тъй като предстоят избори на 11 юли, а за създаването на нова партия са необходими поне 4-5 месеца по закон, ПП „Лявата алтернатива“ ще участва в предизборна коалиция с други партии, една от тях е Съюз на комунистите в България“, разказва Виденов в интервю за Plovdiv-press.

Освен премиер Виденов бе и лидер на БСП до 1996 г. После бе наследен на поста от Георги Първанов, който впоследствие бе президент. След провала на управлението си Виденов стана преподавател и се оттегли от политиката. През 2000 г. той напусна и БСП. Сега обаче е решен да се върне.

„БСП няма бъдеще. Аз напуснах партията още през 2000 година. Това беше очевидно още тогава, оставиха я да деградира като отпаден продукт на Генералското движение. След толкова много години всички виждат резултата и всеки си прави оценката. Предполагам, че е една и съща. Даже и да питате Корнелия Нинова. Там бъдеще няма“, казва той.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили