Желаната оставка е факт: Шефът на НСО се оттегля

0
252

Началникът на НСО Красимир Станчев подаде оставка. Това става ясно от официално съобщение до медиите от името на службата. В него Станчев изтъква, че в НСО хора с имунитет няма. А накрая добавя, че е заявил пред президента волята си да се оттегли от длъжността.

„За съжаление и въпреки откритите призиви непосредствено след встъпването ми в длъжност на 30 септември 2019 г., не бе проявена политическа воля за промени в Закона за НСО, които да позволят да бъдат осъществени вътрешни трансформации на Службата и тя да се превърне в по-ефективна, ефикасна и действена държавна охранителна служба. Държа да подчертая, че недостатъците на Закона за НСО не произтичат от качествата на тези, които го прилагат”, пише в изявлението си Красимир Станчев.

НСО поискала отцепването на „летните сараи“, Радев поиска оставката на шефа на службата

По-рано днес Румен Радев поиска оставката на Красимир Станчев заради изпратените от НСО писма до отговорните институции за ограничаване на достъпа на граждани до парк „Росенец“ и настоя за отмяна на тези писма.

Оставката на шефа на НСО беше поискана и от ГЕРБ. За това съобщи днес депутатът Тома Биков. Той заяви, че от партията настояват и богидардовете, които спират Христо Иванов на плаж „Росенец“, да бъдат незабавно уволнени.