Жена от с. Ясеновец настанена за лечение от коронавирус в УМБАЛ „Медика“

0
бум на пострадали при изгаряния

38-годишна жена от разградското село Ясеновец е настанена за лечение от коронавирусна инфекция в Университетската болница „Медика“ в Русе

Тя е шестият пациент от съседната област, който се лекува в русенско лечебно заведение.  Вчера след обяд тя е била приета в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“. Направен й е бърз тест за антитела, който се е оказал отрицателен, но от извършената рентгенография и скенер на бял дроб е установена пневмония. Веднага е взета и кръвна проба за PCR изследване, като резултатът, който стана ясен днес, е положителен.

Жената е без придружаващи заболявания и в стабилизирано състояние. До момента са установени три контактни лица в дома й, а именно нейните съпруг, дъщеря и свекърва. Предстои изясняване на кръга от контактни лица и наличието на епидемична връзка. По нейни данни тя не е била в чужбина, а също така не съобщава за контакт с болни с подобни симптоми. До Русе е транспортирана с личния автомобил, шофиран от съпруга й.

От началото на пандемията лекуваните от коронавирус в Русенско станаха 23-ма, като 17 от тях са от област Русе, а шестима от област Разград. Към момента в УМБАЛ „Медика – Русе“ се лекуват общо петима пациенти от Разградска област. По-тежко остава състоянието на 57-годишната жена, чиято положителна проба беше съобщена на 6-ти юни.

Най-добрата агенция за подбор на персонал