Жители на Мартен блокираха Дунав мост

0

Недоволни от километричните опашки от изчакващи да преминат през Дунав мост тежкотоварни автомобили жители на гр. Мартен блокираха за около час входа и изхода за камиони на граничния контролно-пропускателен пункт.

Не бе блокиран единствено изходът за леки автомобили от България към Румъния. Протестът бе подкрепен и от жители на Русе, работещи в Индустриална зона „Тегра“, които също се изключително затруднени при пътуването до месторабота.

„Пътят Русе – Мартен се е превърнал в паркинг за камиони. Вчера не чухме от заместник-министрите мерки, които ще решат проблема окончателно“, каза кметът на Мартен Димо Тонев, който беше сред протестиращите.

При недоволните пристигнаха кметът на Русе Пенчо Милков и директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Ненков, които разговаряха с тях.

Протестиращите да категорични, че трябва да се намери кардинално решение на проблема, тъй като разстоянието от пет-шест километра се изминава за над час, когато има задръстване от камиони. Това им пречи да отидат нормално на работа.

Вчера трима заместник-министри обещаха на пункта, че ще се вземат мерки за разтоварване на трафика.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук