Жители на Мартен блокираха кръговото край „Дунав мост“

0

За втори  път днес кръговото кръстовище край Дунав мост беше блокирано днес.

След работниците от „Магистрали Черно море“, които протестираха за неполучените си пари, в късния следобед днес кръстовището беше блокирано от жители на гр. Мартен. Причина за тяхното недоволството са колоните от тежкотоварни камиони, които изчакват да преминат ГКПП „Дунав мост“. Тировете се редят на опашка в участъка между Мартен и Русе и така затрудняват движението.

От изхода на град Мартен протестиращите се придвижиха до Дунав мост, където с автомобилите си предизвикаха задръстване и така блокираха кръстовището.

„Не можем да се придвижваме до работните си места. Тези товарни автомобили трябва да бъдат преместени на буферен паркинг и да ги няма на пътя“, каза Елка Недкова, една от протестиращите.

Областният управител на Русе Анатоли Станев, който разговаря с протестиращите, обясни, че за да се намалят опашките от изчакващи превозни средства в района на граничния пункт, камиони се спират в съседни области. Отделно, издадена е забрана за спиране на камиони в участък между двете кръгови кръстовища по пътя Русе-Силистра, за да не се получават задръствания.

Станев каза още, че е разговарял с властите в Гюргево, които са го уверили, че ще се засили скоростта на обработка на камионите от румънска страна в идните седмици.