Зимата може да идва, готови сме да я посрещнем

Автор:
10 ное. , 2017   Video

Зимата може да идва, необходимите мерки за реагиране при екстремна зимна обстановка на територията на Област Русе са предприети.

Това докладваха на провелото се днес заседание на областния щаб за защита при бедствия по-голямата част от кметовете на общините в Русенско. Налице е необходимата финансова обезпеченост, осигурени са нужните материали, техниката е проверена и в изправност.

По-сериозно притеснение беше изказано от представителя на община Ценово за снегопочистването на пътните участъци Ценово – Свищов и Ценово – Пиперково. Областният управител пое ангажимент да проведе среща с областния управител на Велико Търново по този така наболял проблем.

Към момента в общините Две могили, Иваново и Ценово текат процедури по сключване на договори с предмет на дейност – снегопочистване и/или зимно поддържане на общинските пътни мрежи, които ще бъдат финализирани през месец ноември. Общините Бяла и Борово имат налични договори до края на календарната 2017 г.

За поддържане на Републиканската пътна мрежа „Споразумителни протоколи“ с Областно пътно управление са сключени от общините Бяла, Борово, Сливо поле и Две могили. Община Русе е в етап на споразумение за съвместно финансиране зимното поддържане на входно-изходните участъци от републиканската пътна мрежа в чертите на град Русе.

 


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.