Двама ветовски

Екстрадират румънец, издирван чрез  Интерпол 

Автор:
10 ное. , 2017  

По искане на Окръжна прокуратура – Русе съдът допусна екстрадиране на румънски гражданин,  издирван чрез Интерпол, съобщиха от прокуратурата.

Екстрадирането е въз основа на официална молба от Федерелния департамент за правосъдие и полиция на Конфедерация Швейцария и валидна заповед за арест, издадена на 15.06.2017 г. от Прокуратурата в кантон Женева, Швейцария по тяхно наказателно дело.

Както ТВН вече съобщи, Мунтеан Т. е задържан на 25.09.2017 г., при влизане в Р България на ГКПП „Дунав мост“ – Русе. Основание за това е искане на Интерпол – Берн за задържане на лицето с цел екстрадиция в Конфедерация Швейцария. Престъпленията, за които лицето се издирва са квалифицирани като „проникване в чужда собственост“, „увреждане на собственост“ и „взломни кражби“, извършени на територията на кантон Женева, в периода 05.11.2016 г. – 19.11.2016 г.  Деянията представляват престъпления по НК на Швейцария и по българския НК.

На румънския гражданин е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ до фактическото му предаване на изискващата го държава.

Решението е окончателно.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.