„Златен приз” за историческия музей в Шумен

Автор:
25 февр. , 2018   Video

Регионалният исторически музей в Шумен бе удостоен с отличието „Златен приз” в категория „Съхранение и популяризиране на културното наследство”.

Това съобщи директорът на музея Даниел Руменов. Наградата е била връчена по време на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА експо”. Призът в тази категория за пръв път печели културна организация, а критериите, по които комисията се е ръководила, са високата култура на обслужване и професионален мениджмънт, подчерта Руменов.

Той допълни, че музеят в областния град тази година кандидатства и за наградата на Форума на славянските култури – обединение от 13 славянски държави, създадено през 2004 г. , което 10 години по-късно учредява и наградата на името на славянската богиня “Жива”.

Повече от 156 000 туристи са разгледали обектите на Регионалния исторически музей в Шумен през 2017 г. , с около 5000 души повече в сравнение с предходната година, каза още Даниел Руменов. Най-много туристи са посетили националните историко-археологически резервати “Плиска” и “Мадара”. Ръст на посещенията има и в централната експозиция на музея.Comments are closed.