Златна значка „Русе“ за 70-годишнината на Хрисанд Хрисандов

0

Художникът Хрисанд Хрисандов бе удостоен със златна значка за  дългогодишния принос към културния и образователния живот в Русе

Поводът е 70-годишнината на твореца, отличието му бе връчено от кмета Пенчо Милков на юбилейната изложба, отбелязваща 70-тодишнината му.

„Вашето творчество се е превърнало в неизменна част от духа, с който русенци се гордеем. От свое и от името на съгражданите ни Ви благодаря за дългогодишния принос към културния и образователния живот в Русе“, каза кметът.

„Хрисанд е художник със стил, разпознаваем не само в Русе, но и в цялата страна. Винаги са любопитни неговите експерименти с женските образи и сюжети, в които се сливат реалността-чувството на съзерцание от натура и миражите от носталгичните видения“, сподели Елена Великова, директор на Градската художествена галерия.

Хрисанд Хрисандов е роден през 1951 година в град Попово.  Завършва Художествената гимназия за изящни изкуства в София, а след това и специалност Живопис във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. От 1978 г. живее и работи в Русе. Любовта му към дунавския град личи ясно в картините, запечатали романтичното дунавско крайбрежие и неповторимата архитектура.