Злато, сребро и бронз за „Русе“, Стойка получи предложение за брак на почетната стълбичка

0
Злато, сребро и бронз

Пълен комплект медали – златен, сребърен и бронзов спечелиха националките от БК „Русе“ на Европейското първенство по бокс за жени, което се проведе в зала „Асикс Арена“ в София.

Със злато се окичи Стойка Петрова (54), със сребро – Севда Асенова (48), а с бронз – Габриела Димитрова (51). Като „добавка“ към златния медал Стойка Петрова получи предложение за брак от своя приятел Борил Кръстев. Той й поднесе годежен пръстен на почетната стълбичка и по микрофона в залата поиска официално ръката й.

„Това е човекът, който цял живот съм търсила, така че му казвам „Да“, обяви развълнуваната ни боксьорка, веднага след като получи и медала си от своя любим.

Иначе на ринга Стойка бе толкова убедителна, колкото и в отговора на най-важния въпрос в живота си. Във финала на кат. до 54 кг тя победи Делфин Мансини от Франция с 5:0 съдийски гласа – 30:27, 30:27, 30:27, 30:25, 29:28, за да прибави втора титла в кариерата си след тази от Букурещ 2014.

„Мачът не бе лек, французойката доказа, че няма лесни съпернички, но аз съм доволна. Това, което ми се случи след мача обаче беше съвсем неочаквано и много ме развълнува“, призна 32-годишната Стойка, след като пое дъх от огромната буря от емоции, която я заля.

За съжаление Севда Асенова загуби финала си в кат. до 48 кг от Екатерина Палцева от Русия с 1:4 (28:29, 28:29, 28:29, 29:28, 28:29). Българката, която бе шампионка от София 2016, остана безкрайно разочарована от решението на съдиите и обяви, че това е била последната среща в кариерата й. Севда изигра и този мач с инжекция в лявото коляно заради скъсаните връзки.

„Сигурна съм, че взех първия и третия рунд, но щом съдиите са преценили друго, така да бъде“, заяви Асенова.

Общо на първенството българските боксьорки спечелиха 3 титли, 1 сребърен и 2 бронзови медала. Шампионки на стария континент станаха Станимира Петрова (57) и Мелис Йонузова (64).