Знаем ли как и какви пробиотици да използваме за добро здраве?

0
пробиотик

Храните, които приемаме имат пряка връзка с нашето психично и физическо здраве. Много доказателства сочат, че в зависимост от това с какво се храним зависи на какви видове заболявания сме податливи. Затова не е случайно или пък модерно да се избират здравословни храни, които са и естествен доставчик на пробиотични бактерии. Здравето на стомашно-чревната флора е показателно за устойчивостта ни на различни патогени, което от своя страна се оказва приоритет за създаването на хранителен режим, който да се грижи за баланса и състоянието ни. Предвид това, че не винаги можем да си осигурим подобаващо количество от полезните бактерии си струва да бъде включен в дневното меню лактофлор пробиотик.

Полезни ли са?

В аптечната мрежа се предлагат най-разнообразни варианти за пробиотици. Въпросът е в това човек да знае в кои случаи използването на хранителна добавка би довело до съответните положителни резултати. Както лекарствата така и препаратите, които се дефинират като пробиотични хранителни добавки е необходимо да бъдат детайлно анализирани и използвани при необходимост.

Да, вярно е твърдението, че полезните микроорганизми, които живеят в чревната флора са в основата на поддържането на силен имунитет, но това, което е необходимо да се знае е, че безконтролния прием може да предизвика обратен ефект. Все пак се касае за хранителни добавки, а не лекарствени препарати. Това от своя страна показва по-нисък контрол по отношение на качествения състав на предлаганите продукти на пазара. Всъщност е особено важно при нужда да се обръщате към лекаря си, който да ви даде ясни насоки по отношение на вида на пробиотиците и тяхната дозировка.

Лактофлор е продукт с доказан ефект по отношение на:

 • Възстановяване на чревния баланс;
 • Увеличаване количеството на полезни бактерии;
 • Намаляване на риска от нежелани странични реакции при прием на антибиотици;
 • Подобрява се храносмилането;
 • Значително се укрепват имунните сили на организма.

Както можете да предположите не всеки тип пробиотици, които се предлагат на пазара могат да повлияят положително на здравето ви. Не са малко вариантите, които при прием се разпадат от стомашните киселини и реално не са достатъчно устойчиви за да допринесат за осигуряване на достатъчно количество полезни бактерии.

Пробиотик + Пребиотик

Два термина, които са изключително близки като словоред. Но що се отнася до това да се намали количеството на вредните в стомашно-чревния тракт микроорганизми не е достатъчно да включите в менюто си пробиотици. Както вече споменахме често още преди да бъдат доставени в червата полезните бактерии се разпадат под влиянието на киселинността н стомаха. За да могат да повлияят благоприятно на здравето и да се постигне отлична усвояемост те се нуждаят от храна, която да ги направи много по-устойчиви. Именно поради това лекари препоръчват Лактофлор. Продукта се характеризира с това, че освен пробиотични бактерии съдържа и пребиотици, които позволяват:

 • Оптимално усвояване на полезните микроорганизми;
 • Устойчивост на различни влияния;
 • Повишаване устойчивостта на храносмилателния тракт;
 • Успокояване на чревното разстройство.

В състава на Лактофлор участват специално селектирани лиофилизирани щама бактерии, които посредством включен пребиотик инулин повишават устойчивостта при придвижване на пробиотичните микроорганизми за да могат те да достигнат в оптимални количества в червата.

Кога се използва Лактофлор?

По съвет на лекаря ви можете да приемате Лактофлор. Отличната поносимост го прави благоприятно средства за лечение на:

 • Диарии;
 • Колити;
 • Затруднено храносмилане;
 • Антибиотично лечение;
 • Колити и други.

Облекчаване на симптомите се постига още при първия прием на добавката. Добре да имате предвид това, че от здравето на стомашно – чревния тракт зависи състоянието не само на храносмилателната система, но също така това оказва влияние върху метаболитните процеси както и имунозащитните сили на организма.

Използвайте хранителна добавка Лактофлор след консултация с вашия лекар. Състоянията на дисбаланс, подуване и диарии изискват правилна преценка за курса на прием на пробиотични бактерии, които да нормализират състоянието на микробиома, посочват от Blogirame София.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук