Езерото Липник приема Световната купа по кану-каяк маратон

0

Езерото Липник ще бъде домакин на Световната купа по кану-каяк маратон догодина.

Това обявиха кметът на Русе Пенчо Милков и председателят на Българската федерация по кану-каяк и златен олимпийски медалист по гребане с кану Николай Бухалов.

Състезанието ще се проведе от 2 до 4 юни 2023 г. на гребната база, като се очакват стотици участници от цял свят. Освен гребане, кану-каяк маратонът включва изнасяне на кануто или каяка и бягане по портаж (минимум 80 м) след всяка обиколка. В Световната купа по кану-каяк маратон ще се включат юноши, девойки, мъже и жени. Най-късата дисциплина е 3,6 км, а най-дългата – 36 км.

По думите на кмета Милков, вече е обявена обществената поръчка за обособяване на спортни коридори за гребците в язовира (овеховане). Предстои и проектиране на велоалея по южния му бряг, която се използва от треньорите при подготовка и състезания, както и ремонтиране на пътя между Червена вода и Николово. Ще продължи и премахването на тръстиката във водоема. След като миналата година бе ремонтирана старата общинска техника и гребци се включиха доброволно в почистването, общината ще наеме и висококачествена машина.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук