15-годишна русенка спечели „Звезди над Ловеч”

0
159
15-годишната Кристина Тодорова

15-годишната Кристина Тодорова от Русе е победител в първият конкурс за млади поп-певци „Звезди над Ловеч”.

До финала на конкурса, за който се допускат 6-те най-добри изпълнители, достигна още една русенка – 18-годишната Боряна Борисова, която зае престижното трето място. И двете момичета са възпитанички на вокално студио за поп и джаз „Икономов” в Русе.

Освен че ще остане в историята като първи победител в конкурса, към първата награда – специална статуетка, изобразяваща музикално петолиние и ключ сол върху него, гравирана с надпис „ПОБЕДИТЕЛ” и грамота. Победителят в конкурса “Звезди над Ловеч”, Кристина ще получи в добавка и собствена песен. Тя ще е специален подарък от композитора Камен Николов, който наскоро бе обявен за наследник на големия Тончо Русев.

Преди време Камен Николов написа песента “Само едно море”, изпълнена от Тереза Коларова, която бе представена в конкурса на БНТ за Евровизия и предизвика огромен интерес, преминавайки няколко кръга в надпреварата.

Следващият конкурс, на който Боряна Борисова и Кристина Тодорова заедно с други възпитаници на маестро Вили Икономов ще представят Русе, като се съревновават с други млади таланти, е „Полските щурчета” в първите дни на септември в гр. Полски Тръмбеш. Конкурсът се организира от популярния изпълнител Веселин Маринов.

Кристина Тодорова е и носител на голямата награда Гран При на ХХII Международен конкурс за млади изпълнители „Северно сияние” – Русе, 2018 г. В тазгодишното издание младата изпълнителка няма право да участва, но ще зарадва публиката на конкурса със свое изпълнение по време на гала-концерта на лауреатите на 6 октомври, а същинският конкурс е на 4 и 5 октомври в Доходното здание с вход свободен и за трите дни.