163 деца в Русенско се върнаха в училище, 2220 в чужбина, 1222 се „губят“

0
38
163 деца в Русенско

163 деца в Русенско са се върнали в училищата благодарение работата на екипите по обхват, сформирани в началото на септември тази година.

Това съобщи по време на заседание на областната постоянна комисия по образование временно изпълняващият длъжността началник на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева. Други 1222 деца обаче не са били открити.

В Русенско има 32 екипа с 481 души, от които 379 са педагози, каза г-жа Георгиева. Те са посетили 4186 адреса. Установено е, че 2220 ученици са в чужбина. Други 1222 не са били открити на подадените от ГРАО адреси. За тях няма информация къде са в момента и ще бъде извършена справка от МВР.

Не са били редки случаите, когато подадените на екипите адреси са се оказвали недействителни, сподели още г-жа Георгиева. Част от тях са били на несъществуващи улици, а други – във вилните зони на Русе, като до тях се стигало по черни пътища. Имало случаи, когато, отивайки на адрес, екипът се озовавал пред склад, поляна или друг терен.

422 деца пък се водят незаписани. Част от тях също не са открити на адресите си.

По време на заседанието бе решено да се изпратят писма до осемте общини в областта, за да се изчистят пропуските и актуализират данните.