20-годишна студентка извадила двама души от катастрофиралия автобус (видео)

0

 

20-годишна студентка от Омуртаг е помагала на пострадалите пътници от автобуса, който се блъсна челно с камион на пътя София-Варна. Билгюн Харунова като по чудо е успяла да помогне на пострадалите от автобуса веднага след катастрофата. Самата тя, пострадала при удара – с фрактура на черепа и на десния крак се връща в смачкания автобус, за да помогне. При катастрофата загинаха трима души – шофьорите на камиона и автобуса и един пътник.

Катастрофа взе 3 жертви, лавина затвори „Петрохан“

„Тате е автобусен шофьор и знам къде стоят нещата, счупих стъклото излязох навън, после чух някакви шумове отвътре, бях много стресирана, пак влязох, отворихме люка на автобуса аз излязох, после и тях ги издърпах навън. Просто професията даже, която я работя, винаги съм спешни случаи, много се радвам щом съм могла да помогна“, разказа тя.

Билгюн учи за акушерка във филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново. По думите й  обучението е помогнало в кризисната ситуация.

„Като влязох едното момиче, което е от Търговище, имаше спукана вена да кажем, вежда по-скоро, вена не и кървеше, другото момиче пак на крака имаше нещо, как им помогнах не знам… Казах само да се успокоят, да не крещят, да дишат колкото се може повече с отворена уста, както са ни учили“, разказа тя.

Самата Билгюн се е разминала на косъм със смъртта, защото е трябвало да заеме фаталното място на една от жертвите, зад шофьора, което обаче вече е било заето.

„Аз като се качих в автобуса момчето беше седнало на моето място, той сигурно пътува или от Севлиево или от София, не мога да ви кажа от къде, не знам. Даже му казах мястото е за мен, той каза аз имам багаж, без туй автобуса е празен мини да седнеш някъде на задните седалки и аз така направих, седнах, изкарах голям късмет мога да кажа, ако бях седнала там сега нямаше да съм тука“, разказа студентката.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили