23 години затвор за изверга от Цар Калоян

0
Окръжен съд – Русе отказа да задържи под стража

Присъда 23 години затвор при първоначален строг режим наложи състав на Окръжния съд в Разград на 26-годишния Ниязи Я., който на 16 ноември м.г. изнасилил и опитал да убие 17-годишната си братовчедка.

Това съобщи говорителят на Окръжния съд в Разград Илияна Банчева.  свен това извергът е осъден и да заплати на пострадалата сумата от 150 000 лева ведно със законната лихва до окончателното изплащане. На бащата на момичето Ниязи ще заплати 14 706 лева за причинените имуществени вреди вследствие на палежа.

Делото се гледа от петорен съдебен състав по реда на съкратеното съдебно следствие и при закрити врата.

По обвинението в опит за убийство съдебният състав му наложи наказание „доживотен затвор“, което замени с наказание 23 години „лишаване от свобода“.

За опита за изнасилване съдът му наложи наказание 12 години „лишаване от свобода“, което редуцира с една трета до 8 години „лишаване от свобода“.

Арестуваният за изнасилването в Цар Калоян опитал да запали жертвата си

По обвинението в запалване на къщата, в която живеели момичето и семейството й, съдът му наложи наказание 9 години „лишаване от свобода“, което намали с 1/3 до 6 години „лишаване от свобода“. От така определените наказания, съдът наложи едно общо наказание в размер на най тежкото – 23 години „лишаване от свобода“, което да бъде търпяно при първоначален строг режим.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Варна.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук