3 особености на бизнеса с вендинг машини

0

Вендингът е модерна възможност за всеки желаещ да започне свой малък бизнес и има потенциал за дългосрочно развитие според личната ви мотивация и отдаденост. Освен това дейността не отнема много време и може да се комбинира с основното работно място или с друг вид бизнес.

Днес от вендинг автомати можем да си набавим различни продукти и услуги и погледнато в световен мащаб, те са постоянно увеличаващ популярността си начин за търговия на дребно.

Не е толкова трудно да започнете собствен бизнес в сферата на вендинга. Както при всяко начинание, е нужно да изготвите подробен план и да регистрирате дейността си съобразно изискванията на закона. Има още няколко особености, които да вземете под внимание, за да бъде успешен стартът ви и развитието на бизнеса след това.

Избор на ниша на дейност и подходящи машини

Направлението, в което искате да развивате търговия, е желателно да не бъде толкова наситено, за да привлечете още в началото повече купувачи. Добри идеи са продажба на топла храна, медицински консумативи, пържени картофи и др.

Все пак изборът ви ще зависи и от населеното място и спецификата на категориите потребители, както и от местоположението на машините. Ако решите да разчитате на вече утвърдени ниши за продажби на продукти, винаги печеливши са машините за кафе, храни и безалкохолни напитки. 

Кафеавтоматите са сред най-използваните, а ако се спрете на комбинирани вендинг автомати, ще дадете възможност на клиентите да си закупят и пакетирана закуска, и напитка.

Ориентирайте се към машини, които се използват лесно от хора на всяка възраст и група от населението. Добре е също машините ви да притежават модерни функции като безконтактно плащане, екран с тъчскрийн технология и др., както и атрактивен външен вид. Модуларният тип машини също са привлекателен вариант, тъй като предлагат топли и студени напитки заедно с пакетирани храни.

Правилно местоположение на оборудването

Една от характерните особености на вендинга е, че може да генерира в пъти по-висок доход, ако са на добро място. Винаги позиционирането трябва да изхожда от вида на продуктите и съответстващата им т.нар. таргет група.

Ако искате например да продавате кафе, се подразбира, че не трябва да поставяте автомат близо до кафене, или автомат за храна – до заведение за бързо хранене.

За най-подходящи се смятат локации като офиси, места с оживен трафик от типа на гари, летища, търговски центрове, образователни институции, болници и др.

Важно е да се обърне внимание каква е проводимостта на съответното място. Устройствата не бива да пречат на преминаването, а напротив – да бъдат удобни и достъпни за използване от всеки.

Не е добра идея поставянето на машини до такива, инсталирани от конкуренцията, както и бюджетни модели без защита от вандализъм, монтирани на улицата.

Качествено обслужване и поддръжка 

Дейност като вендинга предполага инсталирането на няколко устройства, което поражда необходимост от квалифицирана помощ не само за монтаж, но и за последваща техническа поддръжка. 

Ако сте избрали за свой доставчик компания с доказана репутация, тя ще ви предложи не само оборудване с високо качество, но и редовно зареждане с продукти и професионално обслужване на машината.

Вендинг машините са високо интелигентни уреди и имат предимствата да работят 24/7 без надзор, с ниски експлоатационни разходи и без никаква езикова бариера. Именно поради това трябва да се обгрижват внимателно, за да функционират и да се управляват безпроблемно години наред.

Отлични резултати от бизнеса с вендинг може да се постигнат с качествени продукти, строг контрол на доставките, редовна профилактика и специализирана поддръжка. Ако желанието ви е да започнете собствен вендинг бизнес или да разширите вече съществуващ, от голямо значение е да се доверите на надеждна компания при избора, закупуването и обслужването на вашите автомати. Офертата за цялостно вендинг решение ще улесни дейността ви и ще я направи доходоносна в дългосрочен план.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук