Ремонтът на Дунав мост започва през юли, няма да спират движението

0

Предстоящият основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе ще започне в началото или средата на месец юли тази година. Това стана ясно по време на среща на областния управител Драгомир Драганов със заместник-министъра на транспорта и съобщенията Димитър Недялков и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Йордан Вълчев.

Подписани са всички необходими договори, като сега предстои изготвянето на доклад за съответствие на проекта и разрешение за строеж. Мнението на специалистите е, че основният ремонт на Дунав мост при Русе трябва да започне колкото се може по-скоро, тъй като съоръжението е в недобро състояние и не бива да се отлага повече.

Мнението на специалистите е, че основният ремонт на Дунав мост при Русе трябва да започне колкото се може по-скоро, тъй като съоръжението е в недобро състояние и не бива да се отлага повече. „Сега е строителният сезон и работата трябва да започне възможно най-скоро без да се спира трафикът“, категорични са от държавните институции.

Ще се работи ежедневно по 10 – 12 часа на ден, през светлата част от денонощието, той като габаритът и височината на съоръжението не позволяват безопасна работа през нощта. Ако изпълнението на някои строителни дейности обаче налага пълно спиране на трафика, то ограничението ще се въвежда през нощта, за да не се затруднява пътуването. Най-вероятно това ще се наложи само няколко пъти и то за кратки периоди от по 4 – 5 часа. Работният процес ще се организира и извършва така, че превозните средства да преминават двупосочно в платното, в което не се изпълняват строителни работи. цел максимално минимизиране проблемите с трафика.

Изпълнителните призоваха да се използва хубавото време през лятото, защото голяма част от процесите са зависими от атмосферните влияния и зимата няма да могат да се извършват не малка част от дейностите. Те увериха, че няма да се стигне до намаляване на пропускателната способност на моста. Безопасността на пътуващите и на строителите на обекта е най-важна и за всяка промяна в организацията на движение гражданите ще бъдат уведомявани своевременно, за да могат да планират пътуването си. Представителите на консорциума, който ще извършва дейностите, гарантираха, че ще се спазят всички стандарти за безопасност и се надяват дори дейностите да приключат по-бързо от плануваните две години. Припомняме, че ще се ремонтира само пътната част, като ще се сменят бетонните плочи, асфалтовата настилка и също така ще бъдат реновирани всички метални елементи по моста, свързани с движението на автомобилите. Носещите колони и ж.п. линията няма да се ремонтират.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук