Рекордни 34 нови случая на Covid 19 в Русе!

0

Рекордните 34 нови случая на Covid 19 са установени през последния юлски ден в Русе, показват данните в Националната информационна система.

Това е вторият по големина брой новоустановени случая в страната, крайдунавският град изпреварва даже столицата. Първенец в незавидната класация е Благоевград, където са установени 55 нови случая. 34 са в Русе, 29 – в София, 27 – във Варна.

Предполага се, че преобладаващата част от новозаразените са от обитателите и обслужващия персонал в дома за стари хора „Възраждане“. Дали това е така, ще съобщи по-късно Областният оперативен щаб.

Общо в страната, при направените 5582 проби са установени 270 нови случая на заболяването. Положителен резултат са дали 4,84 % от тях, което е с близо един процент повече спрямо вчерашния ден и с 0,25 на сто над средното за месеца.

В болница са 778 души, с 26 повече от вчера. 42-а са настанени в интензивни отделения. 146 души са се преборили с болестта и са напуснали лечебните заведения. За съжаление още 9 души са починали.