6 години след деянието, присъдата за обира на „Юробанк“ влезе в сила  

0

Повече от 6 години след деянието и близо 3 години след произнасянето, постановената от Окръжен съд – Русе присъда, с която подсъдимият Илиан П. е осъден на 10 години лишаване от свобода за кражба от „Юробанк“, бе потвърдена изцяло от две инстанции и влезе в законна сила.

Това съобщиха от Съдебната палата.

Обирът беше извършен на 27 март 2016 г. Илиан и неустановен до момента негов съучастник решили да извършат кражба на парични суми от трезор на банков клон. Сдобили се с информация за „Юробанк“ на ул.“Александровска“ 1 в гр. Русе, за устройството и конструкцията на сградата, в която бил разположен трезора, за начина на подреждане на ценностите, които се съхранявали там, за подстъпа до сградата и нейното наблюдение. Набавили си множество инструменти и на 26.03.2016 г. (събота) влезли през входа на подземния гараж. Разрушили стената на трезора и през двата почивни дни успели да откраднат 150 000 лв., 7000 британски паунда и 12 000 щатски долара, всичко на обща стойност 188 385,52 лв.

Десет години лишаване от свобода за кражбата от „Юробанк“

В резултат на проведените оперативно следствени действия в средата на декември 2017 г. беше задържан Илиян П. Той отказа да назове съучастника си. В края на юли 2018 г. срещу него бе внесен обвинителен акт, а след 12 съдебни заседания съдебният състав постанови 10-годишна присъда.

И двете по-горни инстанции са приели този съдебен акт за правилен и законосъобразен и са го потвърдили изцяло, а жалбите на подсъдимия са оставили без уважение.

С това присъдата на Окръжен съд – Русе, с която Илиян П. е осъден на 10 години лишаване от свобода при строг режим, вече е окончателна.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук