Проф. Велизара Пенчева депозира оставка като ректор на Русенския университет

0
Проф. Велизара Пенчева

Проф. Велизара Пенчева е депозирала оставка като ректор на Русенския университет. Това става ясно от съобщение, публикувано на сайта на висшето училище. Причини за оставката не се посочват, в изявлението на проф. Пенчева се казва, че това е лично и доброволно решение. Подчертава се, че това решение не е бягане от отговорност, а е свързано с административното време, което отнема много от творческото време на всеки ректор.

Оставям университета в добро състояние, оставам и част от него. Приемът на студенти се увеличи, разкрихме нов филиал във Видин, увеличи се субсидията през 2018 година, получихме високи акредитационни оценки, каза за ТВН проф. Пенчева. По думите й, основна причина за оттеглянето от ректорския пост е желанието за научна и изследователска дейност, за която почти не й остава време.

Във връзка с предсрочното прекратяване на мандата ще бъде свикано Общо събрание на университета на 20 февруари 2018 година. На него ще бъде избран нов ректор на висшето училище, който ще довърши мандата на проф. Пенчева.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили