Агресия: Двама пребити при скандал

0
28
Два битови инцидента с трагичен край

63-годишен русенец е настанен с черепно-мозъчна травма в болницата след като бил „нокаутиран“ на улицата от 40 години по-млад от него мъж. Инцидентът станал ул. „Дондуков Корсаков“ в Русе. Според свидетели на инцидента, между 63-годишния Д.Б. и 40 години по-младия от него Б.А. възникнал конфликт заради лек пътен инцидент. При спречкването Б.А. нанесъл удар с юмрук на възрастния мъж, който паднал на асфалта и си ударил главата.

Пострадалият е настанен в МБАЛ с черепно-мозъчна травма, срещу Б.А. е заведено досъдебно производство.

Вторият случай станал вчера в с. Горно Абланово. В района на автобусна спирка в селото бил намерен мъж в безпомощно състояние, вероятно след нанесен побой. Мъжът, който се намирал край автомобила си, бил откаран в русенската болница, където медиците установили, че е получил спукване на черепа.

От извършения оглед и от проведените разпити на свидетели полицаите са издирили и задържали за срок до 24 часа 65-годишния И.Ш. Изяснява се съпричастността му към инцидента и към нанесената телесна повреда на 75-годишния мъж. По случая е заведено досъдебно производство, срещу неизвестен извършител, за престъпление по чл. 129, ал. 1 от НК.