„Академично“ кисело мляко представя филиалът на РУ в Разград

0
„Академично“

Студенти и преподаватели работят по съставките му от 2009 година и създават комбинации, които го правят едновременно вкусно и здравословно. Специално за тазгодишното издание на Панаира са подготвени около 600 кофички с новия продукт. Те са създадени в Учебно-изследователската лаборатория по Технология на млякото и млечните продукти, като активно участие при приготвянето на продуктите са взели студенти първокурсници.

В състава на функционалното кисело мляко са включени изцяло натурални продукти – краве мляко, млечнокисела закваска, пчелен мед, сусам, лен, овесени ядки. Продуктът е уникално съчетание на полезни за здравето натурални добавки и млечнокисели бактерии. Добавките стимулират развитието и жизнеспособността на млечнокиселите бактерии и допринасят за запазване на по-високото им количество в готовия продукт, а благодарение на тях киселото мляко е с по-високо съдържание на аминокиселини, витамини и минерални вещества.

Филиалът на Русенския университет в град Разград обучава специалисти за нуждите на химическата, силикатната, парфюмерийно-козметичнатата, фармацевтичната, хранително-вкусовата и биотехнологичната промишленост. Тази година се осъществява прием в три специалности – Химични технологии, Биотехнологии и Технология на храните.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили