„Ало“-полицаи остават в ареста

0
64-годишен русенец ще бъде изправен пред съда

Двама телефонни измамници остават в ареста, след като Окръжният съд в Русе потвърди определението на колегите си от Районния съд, с което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“

С постановление от 04.07.2022г.  П. П. е привлечен като обвиняем в извършване на три телефонни измами. През периода 18.11.2021 – 10.02.2022 в гр. Русе, след предварителен сговор с Р. Д. и А. П.,  на три път той се представил за длъжностно лице – „полицай Тодоров“, в резултат на което от трима души били измъкнати 55 000 лв.

По искане на прокуратурата Районен съд – Русе е взел най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на П. П. и А. П. Първият от тях е обжалвал, считайки, че не е извършил престъплението, в което е обвинен, а и нямало опасност да се укрие предвид грижите за трите му малолетни деца.

Окръжен съд – Русе прие, че от събраните в досъдебното производство доказателства, може да се направи обосновано предположение, че П. П. е извършил престъплението, в което е обвинен, както и че има реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.  Според съда, множеството осъждания, включително за подобен тип измами, сочи, че налагането на друга мярка за неотклонение, не би го препятствало да извършва престъпления.

Другият обвиняем – А. П. не е обжалвал съдебния акт на първоинстанционния съд.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук