Обещават спокойно лято, без ковид сертификати и ограничения в движението, маски – само в болниците

0

Не се предвижда затваряне на бизнеси, не се предвижда изискване за ковид сертификати в страната и няма предвиждане за ограничения в движението.

Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков след среща със здравни експерти. По думите му, ситуацията в страната се следи много внимателно, а данните показват, че „българите могат да имат едно спокойно лято“. Носене на маски засега се планира да бъде въведено задължително само в здравни заведения и социални домове.

Той допълни, че с приемането на плана маските ще станат задължителни в болниците и социалните заведения, а на работодателите се препоръчва при възможност да въведат дистанционна работа.

„Към момента продължава ръстът на заболяванията, но той е много далече от тези пикови стойности, които имахме само преди няколко месеца“, допълни главният санитарен инспектор доц. Ангел Кунчев. По думите му, експертите считат, че вероятно пикът ще е през август, след което ще започне постепенно нормализиране. При тези дадености той не очаква драматични обрати в събитията и ще се действа според приетия план.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук