МОН награди 34 отличници, четирима са от Русе

0

Тридесет и четирима отличници получиха грамоти от Министерството на образованието и науката след обучение по Национална програма „Обучение за ИТ умения и кариера“. Общо 185 зрелостници завършиха тригодишния курс по приложно програмиране тази година и придобиха квалификация по професията.

Трима от учениците са с пълни шестици  – от обучението си по националната програма и от държавния изпит за придобиване на професионална квалификация по приложно програмиране. Това са близнаците Пламен и Стоян Дарджикови от Профилирана математическа гимназия „Константин Величков“ в Пазарджик и  Петър Иванов от Математическата гимназия „Акад. Кирил Попов“ в Пловдив.

Обучението по Националната програма „Обучение за ИТ умения и кариера“ се организира от пет центъра в София, Пловдив, Бургас, Русе и Правец. Двадесет и двама от наградените ученици са се обучавали към центъра в Пловдив с координатор Росен Вълчев –  преподавател по информатика в Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ в Пловдив. Петима от отличниците са от центъра в Бургас, четирима – от Русе, а останалите трима – от  Правец.

Грамоти получиха девет учители и преподаватели от ИТ фирми и университети за  високи постижения на своите ученици.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук