БСП, ИТН и ДБ готови да получат третия мандат

0

„БСП за България“, „Има такъв народ“ (ИТН) и „Демократична България“ (ДБ) са готови да получат третия мандат и да положат усилия да съставят правителство.

Това стана ясно от коментари на депутати в кулоарите на парламента. Те подчертават, че решението е на президента, утре предстоят консултации при държавния глава, преди връчването на третия мандат.

Ако мандатът дойде при нас, ние ще подходим максимално отговорно в тази ситуация, увери Станислав Балабанов от ИТН. Преговори с „Продължаваме Промяната“ – да, но без Кирил Петков и Асен Василев, потвърди той позицията на партията.

Ако следващият мандат бъде даден на „БСП за България“, ще положим всички усилия да има редовно правителство, коментира Борислав Гуцанов от левицата. Той подчерта, че е по-разумното, по-държавническо да се направи опит за сформиране на нов кабинет.

Председателят на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов коментира, че ако им бъде даден мандатът, от ДБ ще са длъжни да предложат формула за съставяне на правителство. Смятаме, че това ще бъде трудно, но възможно, посочи той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук