Атанас Бобоков и Красимир Живков остават в ареста

0

Бизнесменът Атанас Бобоков и бившия зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков остават в ареста.

Това реши Апелативният спецсъд след продължило повече от 8 часа заседание. Най-тежката мярка за неотклонение беше потвърдена и за Габриел Савов, както и за Николай Миховски. Апелативните магистрати отмениха определението на спецсъда в частта, с която той взе най-тежката мярка за Айгюн Еминов и вместо това взе спрямо него мярка “домашен арест”.

В съдебната зала се стигна до пререкания между адвокат Илиян Василев и председателя на съдебния състав – съдия Георги Ушев, който предупреди адвоката, че ще го глоби, ако продължи да прекъсва четенето на определението.

Пред съда защита и обвиняеми бяха единодушни, че не са извършвали никакви престъпления. Бившият заместник-екоминистър Красимир Живков дори заяви, че не познава никой от обвиняемите в лично качество, за да участва с тях в организирана престъпна група.

Прокуратурата представи протокола от разпита на един от обвиняемите – Васил Богданов, който 10 години е бил изпълнителен директор на завода за преработка на акумулатори на братя Бобокови. Именно тези показания съдът прие като основно доказателство за схемата.

Бивш директор „пропя“ срещу братя Бобокови

Решението на Апелативния спецсъд е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал