БДЖ иска да спре първата железница, русенци – против

6
15 400 допълнителни места във влаковете за Коледа и Нова година

Това стана ясно по време на среща по този повод при зам.-областния управител Станимир Станчев с представители на ведомства, институции и синдикални организации, имащи отношение по въпроса. Участниците в срещата бяха категорични, че този влак е изключително удобен транспорт за достигане до учебните заведения и университети от ученици и студенти, придвижване до работните места на работници и служители от населените места, намиращи се в област Русе, както и от съседните такива. Подчертано бе, че така се прекъсва единствената връзка с няколко съседни области, в които работят хора живеещи в Русе и областта. Още повече, че от БДЖ искат и спирането на влака Русе – Горна Оряховица с връзка за Варна, София и Стара Загора, както и Горна Оряховица – Русе, който взема връзка от направление Стара Загора, Варна, София за Русе.

Г-н Станчев обяви, че позицията на областната администрация също е против спирането  на влаковата композиция. Той допълни, че днес областният управител Стефко Бурджиев е на среща в София с транспортния министър Ивайло Московски, на която ще бъде обсъден този въпрос и ще се изрази мнението на областната управа и това на гражданите. Станимир Станчев наблегна и на факта, че това е първата железница в България и тя е знакова, както за града, така и за областта  и трябва да се направи всичко възможно  да се запази.

От името на Община Русе, г-жа Искра Антонова отбеляза, че кметът Пламен Стоилов и неговия екип също подкрепят мнението за запазване емблематичния за всички русенци влак по линията Русе – Варна – Русе.

6 КОМЕНТАРИ

  1. Ако този влак бъде спрян,Русе ще заприлича на Видин, мост има но нормален път до него няма,като няма и влак какво остава?

  2. Работата е ясна!Изолацията на нашия град се задълбочава! Министерството на транспорта посяга на тези влакове,където съпротивата на управата е символична! Този областен управител,като,че ли е да дежурство.При нужда го вкарват в употреба.За кмета не искам въобще да говоря!Очаквам все пак като са всичките от ГЕРБ, да спасят нещо.

  3. Павлова ще направи метро до Варна, затова го спират! Най-добре да спрат всичко и да ни вкарат в газовите камери, че да не им създаваме проблеми на управниците!

  4. Държава, която се развива-разкрива. Държава, която не се развива-закрива.