Австрия с рестрикции за пристигащите от 16 области в България

0

Австрия въвежда мерки за пристигащите от 16 области на България, а не както досега – за влизащите от цялата страна. Рестрикциите влизат в сила от събота, 17 октомври, съобщават от пресцентъра на Външно министерство.

Според нова заповед на австрийския министър по социалните въпроси, здравеопазването, грижите, и защитата на потребителите влизането в Австрия от 16 български региона/области – Благоевград, Бургас, Добрич, Габрово, Ямбол, Кърджали, Монтана, Пловдив, Разград, Шумен, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище и Варна ще се осъществява както и до момента.

Това означава, че за влизащите на австрийска територия българи ще се изисква предварително направен отрицателен PCR тест не по-стар от 72 часа или 10-дневна карантина. Самоизолацията може да бъде прекъсната с отрицателен PCR тест на място в рамките на 48 часа. За пристигащите от другите български области не се изискват подобни мерки.

Междувременно от понеделник Белгия въвежда вечерен час от 0.00 ч. до 5.00 ч. за срок от един месец като мярка срещу епидемията от COVID-19, съобщи премиерът Александер де Кро, цитиран от Нова тв.

Близките контакти извън дома се ограничават до един човек, у дома ще бъдат приемани до четирима гости (едни и същи за срока на мерките), баровете и ресторантите затварят изцяло, работата от дома става правило. След 20.00 ч. ще бъде забранена продажбата на алкохол. Правителството ще преоцени тези мерки след две седмици, посочва БТА.

Без здраве няма свобода, заяви Де Кро. Целта ни е да намалим числата, които очертават постоянно увеличение в броя на болните, добави той.

 

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили