Бивша ТВ водеща стана почетен консул на Южна Корея

0
559

Бившата водеща и манекенка Виолета Сечкова е новият почетен консул на Южна Корея в България. Това реши кабинетът на заседанието си в сряда. Сечкова ще бъде консул на държавата в Пловдив, като подобни длъжностни лица има в Бургас и Варна.

Сечкова е приятелка на Александър Сталийски, близък до премиера Бойко Борисов, припомня „Дневник“. За него през 2009 година бившият премиер Сергей Станишев каза, че е част от приятелския кръг „Котараците“, в който е и самият Борисов. Името на Сталийски се споменава често и от бившия собственик на Корпоративна търговска банка – Цветан Василев, който го определя като лицето, пращано от Борисов да събира рекет за него, и като съратник на депутата от ДПС Делян Пеевски в присвояването на активите на банката.

Сталийски и Сечкова се оказаха най-големите вложители в КТБ с общо 30 млн. лв. и 5 млн. евро. В съобщението на правителството за назначението на Сечкова се казва че тя е мениджър на „Синопойнт“ ЕООД, които са официален ритейлър на корейската компания „Самсунг“. През септември 2020 година фирмата е прехвърлена на Сечкова от Мартин Захариев, с когото тя е съдружник в друга фирма.

Сечкова е на 34 години. Работила е като модел и водещ, както и докато „ТВ 7“ се управляваше от Николай Бареков, тя беше продуцент на няколко предавания в телевизията.