Бобоков: Пеевски, Борисов и Гешев управляват държавата

0

„Има един триумвират, който управлява държавата. Това са Пеевски, Борисов и Гешев. Това заявиха бизнесмените братя Бобокови в интервю за БТВ.

Te дадоха първо съвместно интервю във връзка с повдигнатите им обвинения за схемата с боклуците, наред с бившия зам.министър по околната среда и водите Красимир Живков.

Повдигат обвинения на братя Бобокови и зам.-министър Живков

Преди дни Атанас Бобоков бе пуснат от ареста срещу 2 млн.лв гаранция. Така двамата братя са на свобода срещу общо 3 млн.лв

Пламен Бобоков заяви, че „акцията“ срещу тях е с цел бизнесът им да бъде придобит от Делян Пеевски, а Борисов посочва като „режисьор“.

„Единственият човек, който иска да придобие бизнесът ни е Делян Пеевски, а Борисов е организирал останалото“, заяви Пламен Бобоков.

На въпроса на журналистката Мария Цънцарова, по какъв начин се опитват да го направят, Атанас Бобоков отговори:

„Много просто. Блокират банковото финансиране. Когато избухне в медиите тази бомба: „Братя Бобокови участват в организирана престъпна група „Монбат“, „Приста ойл“ …

Бизнесмените заявиха, че чрез свои канали са проверили информацията, дали и от кого са „поръчани“. А за ролята на Борисов, за да придобие Пеевски техния бизнес отвърнаха:

„ Никаква. Аз смятам, че той си е въобразил.. вижте накъде върви цялата медийна машина около него, всичките внушения: Че ние с Божков сме приятели. Васил Божков искал да сваля правителството, там са и Бобокови. Значи Бобокови, опа, Радев излезе, значи тук всичко е ръководено от Радев, някакви глупости за КТБ, пълни простотии“, отговори Пламен Бобоков.

Телефоните и чатовете  

За връзката си с президента Пламен Бобоков е питан и в друго интервю. Тогава той показа чатове с премиера Борисов, в които го нарича „бос“  и заяви, че няма тел.номер на Радев. Ден по-късно от прокуратурата разпространиха кореспонденция, за която се твърди, че е между Бобоков и Радев.  Днес потвърди информацията:

„Категорично – в тези електронни устройства, които са иззети, не съм имал телефона на президента. Показаха съобщение, което вероятно е пращано от друг телефон, до който те нямат достъп. Излиза, че подслушват президента“, заяви Бобоков.

В отговор на Бобоков: Спецпрокуратурата пусна „чатове“ между него и Prezident – Rumen Radev

Радев: Прокуратурата да публикува целия „чат“ с Бобоков

Пламен Бобоков призна, че е контактувал с държавния глава, с когото се познават от няколко години, обсъждали са въпроси и се подкрепят морално, потвърди и комуникацията си и с Десислава Радева.

Бобокови не бяха конкретни в обвиненията си, но от думите им стана ясно, че действията на прокуратурата срещу тях, приличат на тези, предприемани и срещу други крупни бизнесмени у нас.

„Всички са наясно какво се цели. И други големи бизнесмени са минали от там. Неприятно ми е да споменавам толкова народ, репресиран по същата схема. Не те удрят лично“, обясни Атанас Бобоков и даде пример със семейство Арабаджиеви и Васил Божков и Елена Динева, която бе арестувана в България. „

 

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили