Дарения за над 150 000 лева прави фирма в Добрич

0
Глоба в размер на 1 милион лева

Дарения за над 150 000 лева прави фирма в Добрич, съобщи кореспондентът на ТВН от региона.

Близо 66 000 лева от тях са за подмяна на ВиК инсталацията в центровете за настаняване от семеен тип 1 и 2 в Добрич. Други 20 000 лева дарителят предоставя за менторска програма за превенция на девиантно поведение на децата и младежите, настанени там.

Водопроводната система в Центрове за настаняване от семеен тип 1 и 2 е стара, амортизирана и непрекъснато създава проблеми. За последен път е ремонтирана през 2009 година. Самата социална институция не може да си позволи подмяна, защото единният разходен стандарт е нисък и средствата отиват основно за храна и лекарства на децата.

На проблема откликва компания за производство на етерични масла, която от няколко години има дестилерия в Добрич. Благодарение на нейното дарение до дни започва цялостна смяна на ВиК инсталацията, ще бъдат подменени всички фаянсови елементи, батерии и душове, ще бъдат изградени нови клетки в баните и тоалетните. Освен това, фирмата дарява и средства за обучение на децата и младежите.

Очаква се дейностите по ремонта да приключат през юли. Това не е първият дарителски жест на компанията – общата стойност на нейното спонсорство до момента надхвърля 150 000 лева. От Общината се надяват тези жестове да стимулират и останалите представители на бизнеса в Добрич да даряват.