Дигитален проект от ново поколение

Дигитален проект от ново поколение ще пази книжовната традиция в Русе

Автор:
15 апр. , 2018  

Дигитален проект от ново поколение ще пази книжовната традиция в Русе, съобщиха от Регионалната библиотека „Л. Каравелов“.

По проекта ще се организира национален конкурс за творци и творчески колективи, създатели на т. нар. “нова, маркетингова култура” по технологията “3D-mapping”. Задачата е да се направи историческо и познавателно светлинно шоу. То ще се осъществи чрез прожектиране на пет 3D-mapping продукции върху сгради, които са емблематични архитектурни символи на Русе.

Основните изисквания в конкурса са творците да интерпретират следните теми – “Сгради – паметници на културата в Русе”, “Декоративното изящество на книгата”, “Шедьоври на малката графика от фонда на Международния конкурс за екслибрис”, “Съкровищница – европейско измерение на националната идентичност в колекциите на Регионалната библиотека “Любен Каравелов”, “Глаголицата и кирилицата – различните лица на българските букви”. Творбите трябва да се изпращат до 31 май тази година.

Целта на проекта е да даде своя принос за съхраняване на богатата книжовна традиция на Русе и на България със средствата на съвременните методи за комуникация. Той се осъществява по програмата “Знание и растеж” на общинската фондация “Русе – град на свободния дух”.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.