„Дунав“ излезе в зимна почивка, започва подготовка на Ивановден

0
259
„Дунав“ излезе в зимна почивка

Футболистите на „Дунав“ излязоха в зимна почивка, а подготовката за пролетния дял на първенството ще започне на 7 януари.

Това съобщиха от футболния клуб. На 5 и 6 януари футболистите ще преминат медицински прегледи. До 19 януари отборът ще се готви в България, а от 19-и заминава на лагер в Анталия. Преди отпътуването, „Дунав” ще играе контрола с „Ботев” Враца на 17 януари в Правец, а след завръщането си – на 7 февруари срещу „Черно море” във Варна.

По време на лагера са предвидени пет приятелски срещи, сред които и с руския „Химки”, срещу „Шепши” от Румъния и южнокорейски тим.

Ганаецът Дерек Менса разтрогна договора си с „Дунав” по взаимно съгласие, съобщиха още от клуба. През зимната пауза ще се водят преговори за привличане на нови футболисти. Преговори ще се водят с поне шестима нови футболисти, които да допълнят групата до 18 полеви играчи.

Сигурен нов играч е дошлият от „Верея” защитник Илия Мунин, който се е разбрал с ръководството на клуба. Предстоят разговори със завърналия се в Русе бивш капитан на отбора Диян Димов. В началото на зимната подготовка се очаква да пристигне на проби бразилски халф, който в момента играе в Кипър.

Селекцията ще продължи и в движение, като целта е отборът да бъде много по-силен през пролетта. Все още няма яснота, дали преотстъпеният от „Лудогорец” Светослав Ковачев ще продължи да играе в „Дунав” и през пролетта. В Русе искат да задържат национала, затова предстоят разговори между ръководствата на двата клуба.