Община Шумен ще строи нов стадион

0
256
Община Шумен подготвя проект

Община Шумен подготвя проект за изграждането на нов стадион на мястото на сегашния “Панайот Волов”, съобщи кметът на града Любомир Христов.

По думите му се предвижда новото съоръжение да има между 10 000 и 12 000 места, три нови трибуни, а входът му да бъде от към бул. “Симеон Велики”. Очаква се до седмица идеята да бъде представена за обсъждане, след което ще започне изготвянето и на работния проект.

“Входът на стадиона ще бъде обърнат към булеварда. Отляво и отдясно има идея да се направят магазини за спортни стоки и заведение за бързо хранене. Всичко ще бъде съборено. Ще бъде запазена обаче задната част, където е северната врата. Трибуните ще бъдат от изток, запад и север. От юг ще бъдат главният вход и подходът към стадиона”, каза Любомир Христов.

Ще се търси външно финансиране за изграждането на стадиона, тъй като местната администрация не разполага с подобни средства, уточни Христов. Той добави още, че за следващата година администрацията си е поставила за задача да се подмени покривната конструкция на цялата зала “Плиска”, както и да се сменят подовите настилки в спортното съоръжение.