Две тарифи за парно, ток и вода, безплатни учебници, 5 моста над Дунав в проектопрограмата на кабинета „Василев” 

0

Въвеждане на две тарифи за ток, парно и вода – по-евтина базова и по-скъпа за по-разточителните потребители, и безплатни учебници от 1 до 12 клас предвижда проектопрограмата на кабинета „Василев”. 

В социалната сфера се предвижда още увеличение на вдовишките добавки и на тези за пенсионирани учители, повишаване на стипендиите за висше образование за ученици и студенти с нисък социално-икономически статус или високи постижения, както и приемане на формула за автоматично определяне на размера на минималната работна заплата за страната и максималния осигурителен доход. 

Предвижда се още довършване на магистрала „Струма“ чрез най-добро решение без загуба на европейски средства, подписване на споразумение с Румъния за проектирането и изграждането на 5 моста над Дунав, възлагане на проектирането на тунели при Петрохан и Прохода на Републиката, възлагане за довършването на проектирането на автомагистрала „Хемус“ и продължението на „Черно море“. Предлага се и въвеждане на германските изисквания за пътно строителство, включително стандартите за текущ ремонт и поддръжка. 

Програмата включва още 40 законопроекта с конкретни срокове. Сред приоритетите е Планът за възстановяване и устойчивост.  

Разговорите за министерски постове започват утре. До петък ПП трябва да съберат подкрепата на 121 депутати за евентуалното съставяне на кабинет с премиер Асен Василев. Петък е и денят, в който партията трябва да върне проучвателния мандат, връчен от президента Румен Радев. 

Документите по програмата можете да видите ТУК е ТУК 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук