Една година от кончината на тримата свещеници край Разград 

0
46
Една година от кончината

Със заупокойна литургия в храма на Басарбовския скален манастир и панихида край гробовете на покойниците, беше отбелязана една година от кончината на архимандрит Антоний, свещеник Венелин Попов и йеродякон Софроний.

Заупокойната литургия беше отслужена от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум в съборния храм „Свето Преображение”, на службата присъстваха роднини на починалите монаси, миряни и служители на митрополията.

Игуменът ня Басарбовския манастирКакто ТВН тогава съобщи, инцидентът стана около полунощ на 5 май 2017 г. на около километър след мотел „Пътна среща“, непосредствено преди разклона за град Кубрат. Изпратеният на място полицейски екип открил останки от разцепен и изгорял автомобил.

При извършения оглед на местопроизшествието било установено, че лек автомобил „Форд Фокус“ с русенска регистрация е преминал през предпазната мантинела и се блъснал в крайпътно дърво. При удара е възникнал пожар, след загасяването на който били открити три овъглени човешки тела. По-късно, в хода на разследването бе установено, че загиналите са игуменът на Басарбовския манастир архимандрит Антоний, йеродякон Софроний, монах в Басарбовския манастир и свещ. Венелин Петков, ефимерий в с. Нисово, Русенско. Тримата се връщали от погребение на свой колега в Поморие.