„Ферари“ почете 50-годишнината на Михаел Шумахер

0
85
„Ферари“ почете 50-годишнината на Михаел Шумахер

Вчера, на 3 януари, Михаел Шумахер навърши 50 години, а отборът на „Ферари“, в който премина най-успешният период в кариерата му, го почете по уникален начин.

В дома на „скудерията“ – комплекса „Маранело“ целият ден мина под знака на знаменития шампион. „Залата на победите“ в музея стана „Зала на Михаел“, а хаштага в социалните медии се промени на „Michael 50“.

Желаещите имаха възможност да се докоснат до болидите, с които Шумахер спечели петте си световни титли при пилотите с „Ферари“ – F310 от 1996 г., F1-2000, F2002, F2004 и 248 F1 от 2006 г.

Пред административната сграда на компанията нейни служители, приятели на Михаел и хора от музея разпънаха огромно знаме на „Ферари“ във формата на сърце в знак на обич към легендарния пилот.

Припомняме, че в края на 2013 г. Михаел Шумахер претърпя ужасяващ инцидент при каране на ски извън обозначените писти и беше изпаднал в кома. След събуждането си от нея, до ден днешен той се възстановява в дома си в Швейцария. Семейството му не дава подробности за здравословното му състояние.