Габриела Димитрова е Спортист №1 на Русенския университет

0
394
Габриела Димитрова е

Бронзовият медалист от Европейското първенство и участник в завършилото преди дни Световно първенство по бокс в Ню Делхи, Индия Габриела Димитрова е избрана за Спортист №1 за 2018 г. на Русенския университет.

Габриела, която е студентка – втори курс в специалността „Кинезитерапия“ получи отличието от ректора на висшето училище чл.-кор. проф. Христо Белоев. Подгласници на Габриела в престижната класация са третокурсникът от специалността „Социална педагогика“ Митко Колев, вицешампион в Държавното първенство по карате, преподавателката в катедрата „Приложна математика и статистика“ д-р Елица Раева  – бронзов медалист от Държавното първенство по шахмат и д-р Ивайло Каменаров – преподавател в катедрата „Информатика и информационни технологии“, носител на купата на България и купата на Румъния за 2018 г. по спортно ориентиране.

С „Кристален знак“ на Русенския университет е удостоен бившият футболист на „Дунав“ и ЦСКА Никола Христов, който също е възпитаник на Русенския университет. За приноса му за развитието и популяризирането на университетския туризъм със златна значка е удостоен председателят на спортното туристическо и природозащитно дружество „Академик“ в Русенския университет доц. д-р Милко Маринов.

Наградени са и студентите, спечелили призови места в Националните универсиади – студентът в специалност „Право“ – Богомил Яковчев, спечелил четири златни, един сребърен и един бронзов медал, женският отбор по тенис на маса – Моника Цанева и Стелияна Николаева Цанева, извоювали златен и бронзов медал, отборът по джудо с един сребърен и два бронзови медала, и състезателят по кикбокс Александър Костадинов с бронзов медал, както и мъжкият отбор по волейбол, състезателките по плуване Берна Велинова и Савиляй Сали, футболният отбор на университета и мъжкият тим по тенис на маса, Добромир Кръстев, Селчук Хюсеин и Дени Кемал.