ГЕРБ внася вот на недоверие срещу правителството

0

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС внася утре в Народното събрание вот на недоверие към Министерския съвет.

Това обяви зам.-председателят на партията Томислав Дончев на пресконференция. По думите му, вотът е „заради провала на правителството в сферата на публичните финанси и икономическата политика“.

„За всички е ясно, че с една четвърт от депутатите не може да бъде свалено правителството“, каза още Дончев, и добави, че ще разговарят с всички политически сили и това, по думите му, ще е мерило за персоналната съвест на всички политици. Според него предсрочни избори не са най-доброто решение, но в момента ситуацията е такава, че всички решения са лоши, а предсрочни избори са по-малко лошото решение.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова уточни, че мотивите за вота са изготвени, и че ще поканят на консултации представителите на всички парламентарни групи, като започнат от най-малката. Разговорите щели да бъдат водени в българския парламент. „На България сега й трябват държавници, стабилност и сигурност, и всичко това минава през оставка, каза Атанасова.

На въпрос дали е възможно депутати от ГЕРБ-СДС да преминат на друга страна, Атанасова заяви, че е сигурна в най-голямата опозиционна парламентарна група и ръководството й е убедено, че в нея такива хора няма.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук