Гешев обяви закона за отнемане на Бюрото за „писан на коляно“

0

Законовите поправки, с които от главния прокурор Иван Гешев се отнема Бюрото за защита на свидетели, са писани на коляно. Това заяви шефът на държавното обвинение ден след като парламентът окончателно гласува промените. Бюрото бе пратено на подчинение на правосъдното министерство.

Парламентът отне от Гешев Бюрото за защита на свидетели

„Точно това е проблемът със защитата на свидетелите, това че законът е писан на коляно, с бързане. Този закон, заедно със закона за бюджета, е най-важният закон в държавата. Защото така се оказва – в последните часове на Народното събрание се приема закон, с който се мести Бюрото по защита от една структура в друга“, заяви той.

Гешев за пореден път повтори, че имало риск за защитените свидетели срещу мафията, защото бил възможен теч на информация. През последната година главният прокурор използваше служителите на Бюрото като своя лична охрана. Те участваха и в нахлуването в президентството миналото лято.

Главният прокурор отрече и да е прибирал при себе си делото за заплаха срещу бившия премиер Бойко Борисов. Такова твърдение направи ден по-рано вътрешният министър Бойко Рашков.

Делото за заплаха срещу Борисов „прибрано“ от главния прокурор

„За г-н Рашков ще кажа, че аз уважавам българските институции. Избягвам да коментирам, защото войната в българските институции обикновено плащат, с цената на бум на престъпността, българските граждани. Както на всички стана известно, обикновено нищо, което казва г-н Рашков, не е вярно“, заяви Гешев.

Най-добрата агенция за подбор на персонал