Гешев се е изнесъл от държавната вила в „Бояна“

0
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев се е изнесъл от държавната вила в правителствения комплекс в столичния квартал „Бояна“, пише „Дневник“. Според изданието договорът за наем няма да бъде продължен след 1 октомври 2021 г.

Парламентът отне от Гешев Бюрото за защита на свидетели

Досега главният прокурор живееше във вилата, която бе ремонтирана от държавата за над 300 хил. лв. преди нанасянето му. Гешев твърди, че е плащал изключително висок наем. По информация на „Дневник“ месечният му наем е бил 2200 лв. Има и още един договор за същата сума за член на семейството му. Гешев обясняваше, че живее в държавната вила по препоръка на службите за сигурност, тъй като имало заплахи за живота му.

Наскоро вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че Гешев бил охраняван от три служби едновременно – Бюрото за защита на свидетели, което се грижеше за личната му сигурност, НСО, които охраняват комплекса „Бояна“ и полицейски патрули от Шесто районно в столицата, които редовно обикаляли района.

За сметка на държавата: Вилата, в която живее Гешев, е ремонтирана за 330 хил. лв.

Гешев се изнася от „Бояна“, след като парламентът окончателно гласува законови поправки, според които Бюрото за защита на свидетелите минава на подчинение на правосъдния министър. Не е ясно дали главният прокурор е поискал охрана от НСО. Той многократно е заявявал, че няма доверие на службата и че те могат единствено да му носят чантата.