Голямото разкопаване приключва напролет 

0
cof_soft

В началото на февруари се очаква да приключи голямото разкопаване на Русе. Това стана ясно от думите на Драгомир Друмев, представител на ВиК-Русе, по време на заседанието на Обществения съвет по околна среда в Русе.  

Големият проект е разделен на 5 лота, като първият, включващ кварталите Средна кула и Долапите, е приключил на 18 декември и влиза в едногодишен период на изпитания преди издаване на разрешение за ползване, поясни Друмев. До 5 декември се очаква да завърши реконструкцията и подмяната на съществуващи довеждащи магистрални водопроводи в участъците между КАТ Русе и бул. „Гоце Делчев“. 

Лотът, който включва подмяна с чугунени тръби на водопроводите в Централна градска част, е с напредък 75% и се очаква да завърши в началото на февруари. По същото време трябва да приключат и всички дейности по I етап – изграждане на големите колектори на ул. „Яребична“, „Тулча“, бул. „България“, „Христо Ботев“ и свързването им. Най-късно – през април следващата година се очаква да приключи Етап II на проекта. Той обхваща ремонти на главни и второстепенни водопроводни клонове, захранващи целия град. 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук