Хаджигенов: 82 са подслушваните политици

0
Снимка: БГНЕС

Подслушвани са 82 политици, заяви пред Нова телевизия адвокат Николай Хаджигенов. Бившият депутат от „Изправи се! Мутри вън!“, каза, че е убеден, че той също е бил сред следените.

СРС-та са прилагани по време на миналогодишните антиправителствени протести и непосредствено преди изборите. Според Хаджигенов това е правено от три звена – ДАНС, „Вътрешна сигурност“ и ГДБОП в МВР. По думите му разрешенията са давани от спецсъда, макар че оттам отрекоха да са утвърждавали подслушване на определени политици. Според адвоката изобщо не е нужно в искането да се посочи име, достатъчни са телефонни номера.

Шефът на ДАНС: Няма подслушвани политици, всичко е заради руските шпиони

Хаджигенов за пореден път каза, че в службите трябва да има подмяна на състава. По повод отстраняването на шефа на ДАНС Димитър Георгиев той заяви:

„Димитър Георгиев беше личната вълшебна пръчица на премиера Борисов – щраква с пръсти – подслушване, щраква с пръсти – шпиони. Нека да не забравяме, че независимият главен прокурор Цацаров беше всяка сряда при Борисов на оперативка. Сегашният главен прокурор пък му говори на шефе. Тази лична вълшебна пръчица трябваше да си отиде“.

Рашков потвърди, че ДАНС и ДАТО са подслушвали политици

Според него Георгиев не се е разделил с поста си заради разследването срещу шпионската група в полза на Русия, както самият той твърди.

„Откакто ГЕРБ са на власт, всички руски служби живеят у нас необезпокоявано. Кои са руските шпиони – тримата български полковници ли? Това е смешна история“, каза Хаджигенов.

 

 

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили