„Хората жертваха живота си само за 10 долара“. Най-малко 78 убити в Йемен

0

„Хората жертваха живота си само за 10 долара“. Най-малко 78 убити в Йемен. Нараства тълпата по време на препълнено благотворително събитие за Рамадан.

Десетки хора бяха убити при вълна от тълпи в столицата на Йемен в сряда, докато нуждаещите се жители на разкъсаната от война нация се стичаха, за да получат благотворителни дарове от местните търговци по време на свещения месец Рамадан, потвърдиха официални лица.

Видео от трагедията в Сана показва хаотична сцена с десетки хора, натъпкани плътно един до друг, неспособни да помръднат и викат за помощ.

Според очевидци, въоръжени хуси стреляли във въздуха в опит да овладеят тълпата и очевидно уцелили електрически проводник. Това предизвикало паника и хората започнали да се блъскат.

Хванатите в капан образуваха заплетена стена от тела, като някои отчаяно протягаха ръце за помощ. Направени снимки по време на благотворителното събите показват обувки и чехли, натрупани на купчини, както и шалове, разпръснати по пода.

„Това, което се случи тази нощ, е трагичен и болезнен инцидент, тъй като десетки хора загинаха в следствие на голямо блъскане на множество граждани, предизвикано от произволно разпределяне на парични суми от някои търговци и без съгласуване с МВР“, каза говорителят на управляваното от хусите.

Към мястото са пристигнали полицейски и спасителни екипи.

„Загиналите и ранените хора бяха прехвърлени в болници, а двама търговци, отговорни за въпроса, бяха арестувани“, се казва в изявление.

Ръководителят на Върховния политически съвет на хусите Махди Ал-Машат нареди разследване на инцидента в четвъртък.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук