Христина Бобокова: Не съм Мата Хари

0
Снимка: Личен архив

„Не. Боя се, че не задавате въпроса на правилния човек“.

Така съпругата на русенския бизнесмен Пламен Бобоков – Христина – отговаря на въпрос дали тя е тайнствената жена, снимала спалнята на премиера Бойко Борисов и нощното му шкафче, пълно с пачки евро и златни кюлчета. Министър-председателят никога не е споменавал името й, а каза само, че една „прекрасна госпожа“ е нащракала спалнята му, докато него го е нямало. След това пред немски вестник обясни, че тя действала като Мата Хари. Бобокова бе нарочена за тайнствения фотограф от няколко издания.

Шефката на спецсъда поема делото срещу Бобокови

„Несъмнено това е част от цялостната атака срещу моето семейство и бизнеса на съпруга ми и брат му. Както вече казах, оставаме с усещането, че някой се опитва да им пришие чужда вина. Нещо такова се случва и тук“, казва тя в интервю за „Дневник“. На въпрос дали познава Борисов, тя казва, че всички в България го познават.

Трима от групата на Бобокови се признаха за виновни за аферата с боклука

В момента братята Атанас и Пламен Бобокови са обвиняеми като участници в престъпна група заедно с бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков. Пламен Бобоков е обвиняем и по други разследвания. Едно от тях е за незаконно държане на архелогически предмети – върхове на стрели и копия.

Пламен Бобоков отива на съд за държане на върхове от стрели и копия

Съпругата му се занимава основно с частния нумизматичен музей в Русе, става ясно от интервюто й. Тя е директор на фондация „Братя Бобокови“ и управител на музея. По план колекцията трябва да бъде изложена в сградата на бившата музикална гимназия в Русе. Зданието, което е паметник на културата, още се реставрира.

Най-добрата агенция за подбор на персонал