Пламен Бобоков отива на съд за държане на върхове от стрели и копия

0
Пламен Бобоков, Снимка: БГНЕС

Русенският бизнесмен Пламен Бобоков ще бъде съден за незаконно държане на археологически предмети – върхове на стрели и копия. На 30 декември окръжната прокуратура в дунавския град е внесла обвинителен акт в местния съд. Предстои да бъде насрочено разпоредително заседание по делото.

Пламен Бобоков с ново обвинение – за държане на антики

Разследващите твърдят, че Бобоков е държал незаконно 48 върхове на стрели и 2 броя върхове на копия. Те бяха открити при обиск в дома му в края на ноември. За престъплението, в което е обвинен бизнесменът, се предвиждат до 6 години затвор и от 3 до 15 хил. лв. глоба, както и конфискация на половината имущество.

Бобоков, мълчанието и прокурорският шамар

Междувременно стана ясно, че апелативният спецсъд е освободил окончателно под гаранция от 100 хил. лв. бившият зам.-министър на екологията Красимир Живков. Той е обвиняем заедно с Пламен Бобоков и брат му Атанас по второто дело срещу бизнесмена – за участие в престъпна група, депонирала незаконно опасни отпадъци от производството на акумулатори на няколко места у нас. Освен Живков под гаранция е освободен и бизнесменът от Плевен Николай Миховски, за когото също се твърди, че е участвал в схемата.

Бобоков: Пеевски, Борисов и Гешев управляват държавата

Пламен Бобоков има и трето обвинение – за това че е получавал секретна информация от сводката на военното разузнаване. Данните му били пращани от президентския секретар и бивш министър на вътрешните работи Пламен Узунов. Става дума за новини от открити източници като например бюлетина на БТА. Те обаче са се превърнали в секретна информация, попадайки в сводката на службата.

Бобоков: Пеевски, Борисов и Гешев управляват държавата

Братя Бобокови бяха арестувани през май. Пламен Бобоков бе освободен няколко дни по-късно срещу 1 млн. лв. гаранция. Атанас Бобоков обаче остана под стража месеци наред. В крайна сметка съдът му определи 2 млн. лв. гаранция.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили