Пламен Бобоков с ново обвинение – за държане на антики

0
Пламен Бобоков, Снимка: БГНЕС

Русенският бизнесмен Пламен Бобоков има ново обвинение – за държане на археологически обекти без разрешение. Това съобщи пиарката му Ани Александрова. Новото обвинение е повдигнато от окръжната прокуратура в Русе и е заради намерени в дома му върхове на стрели и копия, определени като културно-исторически предмети. Новото обвинение бе предявено ден, след като Пламен Бобоков и брат му Атанас дадоха интервю, в което обявиха, че България се управлява от триумвират – премиера Бойко Борисов, депутата Делян Пеевски и главния прокурор Иван Гешев.

Бобоков: Пеевски, Борисов и Гешев управляват държавата

Пламен Бобоков, който в е обвиняем и по други две дела, е с мярка подписка. Той вече плати 1 млн. лв. гаранция по разследването за участие в престъпна група, занимаваща се със складиране на тонове опасни отпадъци. По същото дело Атанас Бобоков бе пуснат миналата седмица от ареста срещу 2 млн. лв. гаранция.

Пускат Атанас Бобоков от ареста срещу 2 млн. лв. гаранция

Според Александрова новото обвинение сочи, че „саморазправата продължава“. Тя изброява, че досега бизнесмените са платили над 3 млн. лв. гаранции по неодказани обвинения, били са задържани незаконно.

Откриха хиляди тонове опасни отпадъци от фирмите на братя Бобокови (видео)

„Продължаващи репресии, ревизии и проверки в компаниите, заводите, фондацията, офисите и домовете на индустриалците, придружени от активен черен пиар с таргет бизнеса и семействата им, в обслужващите властта медии. Как ще продължи опитът на „дълбоката държава“ у нас да заграби бизнеса на Бобокови като методично тормози, набеждава, клевети и унищожава репутацията и живота на една от малкото български фамилии със законен международен бизнес, внушителни инвестиции в индустрията, безупречна бизнес история и авторитет може само да гадаем“, пише Александрова.

Гаранцията на Пламен Бобоков намалена 100 пъти – от 1 млн. лв. на 10 000 лв.

В интервюто си пред бТВ двамата заявиха, че в бизнеса им се е прицелил Пеевски. Те твърдят, че „режисьорът“ на акциите срещу тях е премиерът Борисов.

Най-добрата агенция за подбор на персонал