Шефката на спецсъда поема делото срещу Бобокови

0

Шефката на специализирания наказателен съд Мариета Райкова ще гледа делотоза нерегламентирано управление на опасни отпадъци срещу русенските бизнесмени Атанас и Пламен Бобокови, и бившия зам.-министър Красимир Живков.

Делото беше разпределено в присъствието на медии и адвокати чрез системата за случайно разпределение на делата. При разпределението беше изключен само съставът, одобрил споразумението срещу други трима разследвани по аферата.

Публичното разпределение бе извършено по искане на защитата на Пламен Бобоков.

Делото срещу братя Бобокови влезе в съда

Бобокови са обвинени за участие в престъпна група заедно с бившия зам.-министър на околната среда Красимир Живков. Той и Атанас Бобоков са сочени като ръководители на групата. Заедно с тях са подсъдими още четирима души. Бобокови и Живков имат и други обвинения. Срещу Пламен Бобоков има и три отделни висящи разследвания.

Пламен Бобоков е бил арестуван незаконно

Прокураутрата твърди, че чрез незаконна схема опасни отпадъци от завода за акумулатори „Монбат“ са били струпвани на няколко места у нас. След като разследването започна бяха разкопани няколко терена в Плевен, Червен бряг и Монтана, където бяха открити отпадъци. Разследващите твърдят, че те са свързани с Бобокови.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал